U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw sieraden. Om uw ring, ketting of oorring mooi te houden en de levensduur te verlengen, zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Hieronder geven wij u enkele tips om dit te realiseren.

  1. Bewaar uw sieraden op een veilige en droge plaats

Sieraden kunnen eenvoudig beschadigd raken als ze worden blootgesteld aan vocht, stof, warmte en licht. Bewaar uw sieraden op een veilige en droge plaats, bijvoorbeeld in een sieradendoos of opbergdoos.

  1. Vermijd contact met chemicaliën

Voorkom contact met parfum, haarlak, lotions en schoonmaakmiddelen, omdat deze de afwerking van uw sieraden kunnen aantasten en vlekken kunnen veroorzaken. Breng deze producten aan vóórdat u uw sieraden omdoet.

  1. Reinig uw sieraden regelmatig

Poets uw sieraden met enige regelmaat om ze mooi en glanzend te houden. Maak hiervoor gebruik van een zachte doek en, bij voorkeur, een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.

  1. Verwijder uw sieraden tijdens het sporten en douchen

Sieraden kunnen beschadigd raken door contact met water en zweet. Verwijder uw sieraden tijdens het sporten en douchen om ze te beschermen.

  1. Draag uw sieraden als laatste

Doe uw sieraden als laatste om voordat u de deur uitgaat. Zo voorkomt u dat ze in contact komen met producten zoals parfum en haarlak. Die kunnen uw sieraden dus aantasten en vlekken veroorzaken.

  1. Bewaar elk stuk sieraad apart

Elk stuk sieraad kunt u het beste apart bewaren om krassen en andere beschadigingen te voorkomen. Wikkel ze bijvoorbeeld in een zacht doekje of bewaar ze in aparte vakken in een sieradendoos.

  1. Breng uw sieraden regelmatig naar een juwelier

Het advies is om uw sieraden met enige regelmaat naar een juwelier te brengen om ze te laten controleren op beschadigingen en slijtage. Een juwelier kan u ook adviseren over hoe u uw sieraden het beste kunt onderhouden en reinigen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw sieraden? Of wilt u graag onze mogelijkheden bekijken? Maak vrijblijvend een afspraak bij Kopmels Juwelier! Onze specialisten staan altijd voor u klaar met een passend advies.

8RR4811AMC