Horloges moeten regelmatig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze accuraat blijven functioneren. Als het uurwerk niet goed wordt onderhouden, kan het uit balans raken en zal het onnauwkeurig worden. Ook kan onvoldoende onderhoud leiden tot slijtage en mogelijk reparaties of vervanging. Dat wilt u toch voorkomen? Lees onderstaande tips voor het onderhoud van uw uurwerk.

1. Vermijd contact met water

Als u uw horloge vaak in aanraking brengt met water, zoals bij het douchen of zwemmen, kan dit het mechanisme en de coating aantasten. Vermijd dus het contact met water.

2. Vermijd stof

Stof kan op de bewegende onderdelen komen en de werking van het horloge beïnvloeden. Vermijd deze stof en maak uw horloge met enige regelmaat goed schoon.

3. Vermijd schokken

Als u uw horloge te vaak en te hard stoot, kan dat ook de werking ervan beïnvloeden. Wees dus voorzichtig met uw mooie uurwerk.

4. Reinig regelmatig

Gebruik regelmatig een vochtige doek om het horloge schoon te maken. Gebruik geen harde schoonmaakmiddelen. Zo verlengt u de levensduur.

5. Controleer regelmatig

Laat het horloge ieder jaar controleren door een professionele horlogemaker, zoals die van Kopmels Juwelier, om problemen te voorkomen.

Winkel

Bij Kopmels Juwelier bevindt u zich in de wereld van indrukwekkende horloges. Denk daarbij aan collecties van topmerken als Breitling, Longines en MeisterSinger! Komt u dus vrijblijvend langs in onze winkel in Doetinchem en ervaar het zelf. Onze adviseurs staan voor u klaar voor een passend advies. Maar wij bieden ook een volledige onderhouds- en reparatieservice voor horloges. Onze technici kunnen uw horloge nauwkeurig onderzoeken om te bepalen wat er precies moet worden gedaan. We kunnen ook advies geven over hoe u het beste kunt zorgen voor uw horloge om ervoor te zorgen dat het goed blijft lopen.

A32397101A1A1 Breitling Avenger Automatic GMT 43